Hae tietoa Kivestä

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjaston tietopalvelusta voi kysyä Aleksis Kivestä ja hänen teoksistaan. Verkon kautta voi omatoimisesti hakea tietoa tietokannoista ja muiden kirjastojen Kivi-aineistoista.

Tälle sivulle on koottu tiedot keskeisistä tietokannoista sekä Aleksis Kivi -aiheisista verkkosivuista. Monet verkkoaineistot ja tietokannat ovat vapaasti käytettävissä tai niihin pääsee esimerkiksi SKS:n kirjaston asiakaskoneiden kautta.

Tietokantoja

Tietoa Aleksis Kiven teoksista löytää parhaiten asiasanahaulla kirjoittamalla hakutermeiksi kirjailijan nimi kokonaan tai osin, tai tiettyä teosta haettaessa kirjoittamalla hakutermeiksi kirjailijan koko nimi ja teoksen nimi kokonaan tai osin. Esimerkkejä hakutermeistä: ”kivi, aleksis”, ”nummisuutarit” tai ”kivi, aleksis seitsemän”.

Tieteellisten kirjastojen kokoelmat

Tieteellisten kirjastojen kokoelmien tiedot löytyvät Linda-tietokannasta.

Helsingissä sijaitsevien tieteellisten kirjastojen, kuten SKS:n kirjaston, kokoelmien tarkat sijaintitiedot voi tarkistaa Helka-tietokannasta.

Kansalliskirjaston ylläpitämässä Fennica-tietokannassaon tietoa sekä Suomessa että ulkomailla ilmestyneistä Kiven teoksista.

Artikkeliviitetietokanta Arto

Viitetiedot kotimaisten lehtien ja artikkelikokoelmien artikkeleista on tallennettu suomen tieteellisten kirjastojen yhteistyössä ylläpitämään Arto-tietokantaan.

Kivi-aiheisia verkkosivuja

Internetin hakukoneilla löytää runsaasti tietoa Aleksis Kivestä. Tässä muutamia linkkejä informatiivisimmille sivuille:

Suomenkielisiä sivuja

Englanninkielisiä sivuja

Kiveä digitoituna

SKS:n digikirjaston lisäksi Kiven digitoituja teoksia on saatavilla seuraavilta sivuilta: